Кърджалийски медици с писмо до Дядо Коледа за 20% „отгоре“ на заплатите

Кърджалийски медици с писмо до Дядо Коледа за 20% „отгоре“ на заплатите

24rodopi.com/Регион Лекарите от Спешна помощ в Кърджали изпратиха писмо до Дядо Коледа с искане да им увеличи заплатите с 20%. Тяхното желание е нап

24rodopi.com/Регион
Лекарите от Спешна помощ в Кърджали изпратиха писмо до Дядо Коледа с искане да им увеличи заплатите с 20%.
Тяхното желание е написано до директора на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в областния град д-р Атанас Митков, който е посочен в ролята на добрия старец, пише „България днес“. Забавното на пръв поглед писмо е препратено и към здравния министър проф. Асена Сербезова и министъра на финансите Асен Василев.
„Скъпи Дядо Коледа – д-р Митков, ние, джуджетата на Спешна помощ в Кърджали, тази година много слушкахме. И затова искаме да ни увеличиш заплатите, поне с 20% (след „съвет“ на съветите, де).
Обещаваме и догодина да сме послушни, да не „драскаме“ линейките, да не се „закачаме“ с другите служби, да си обличаме скафандрите по протокол, да не се караме и по телефона. С една дума – перфектни“
, се казва в шеговитото послание, в което има много сериозни намерения.

Писмото се появи в социалните мрежи, където събра десетки одобрителни коментари, а хората масово подкрепят желанието на медиците да получават по-високи заплати през новата година, тъй като са много натоварени в пандемията и заслужават всеки лев в повече. Коледното желание на лекарите в Кърджали беше подкрепено и от Националната асоциация на работещите в Спешната медицинска помощ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0