Двама чобани хванали Бейсим! Беглецът е със строшена глава в Пловдив и… 3 обвинения

Двама чобани хванали Бейсим! Беглецът е със строшена глава в Пловдив и… 3 обвинения

24rodopi.com/Темата+ Прокуратурата повдигна 3 обвинения на 55-годишния Бейсим Салиф от село Сърница, който беше задържан вчера край Черноочене след с

24rodopi.com/Темата+
Прокуратурата повдигна 3 обвинения на 55-годишния Бейсим Салиф от село Сърница, който беше задържан вчера край Черноочене след специализирана полицейска акция, в която участваха 150 служители на МВР.
Бейсим Салиф е обвинен в опит за убийство, закана за убийство с думите „Ще те утрепя“ и насочване на самоделна ловна пушка, както и за държане на незаконно оръжие, съобщи пред медиите заместник-окръжния прокурор на Хасково Делчо Лавчев. Най-тежкото престъпление е опитът за убийство, за което се предвижда наказание от 10 до 20 г. затвор.
Както вече 24rodopi.com писа, тази сутрини опасният беглец е бил транспортиран под охрана от болницата в Кърджали в специализирана клиника в Пловдив. Причината е в получена лицево-черепна травма, научи 24rodopi.com.
Припомняме, че 55-годишният мъж бе задържан в землището на община Черноочене след като нападнал кравар. Местният пастир Ердинч, заедно със свой колега обаче, успял да неутрализира агресора, избивайки му пушката от ръцете. Нападателят извадил нож, но бил здраво халосан. След това пастирите завързали издирвания до пристигане на полицаите край село Душка.
Всички кметове на населени места са били предупредени за беглеца, разкри управника на село Ночево Фаик Идриз за 24rodopi.com. Снимката на Бейсим пък им е била изпратена по вайбър.
„Предупредих овчарите, само с този от Душка не успях да се свържа. Тогава казах на негов колега от Комунига да отиде при него. Точно, когато отишъл на място, тогава пристигнал и Бейсим. Започнала схватка, но двамата успели да го свалят на земята. След сигнала полицаите дошли почти веднага“, посочи за 24rodopi.com кметът на Ночево.
Както вече писахме, в задържания е открита незаконна пушка, оптика към нея и боеприпаси.
150 полицаи и жандармеристи се включиха в издирването на мъжа от село Сърница. След свада с комшия заради животни, Бейсим стрелял със саморъчно направена пушка, след това ранил с нож съпругата на съселянина си. После пък избягал в горите. В акцията по задържането му се включи дори Специализираният отряд за борба с тероризма.

COMMENTS

WORDPRESS: 0