ВИДЕО репортаж: Елхата в Момчилград грейна с „вяра в силата на доброто“

24rodopi.com/Момчилград „Всички знаем, че Коледа и Нова година са празниците, които дават топлина, семеен уют, любов и обич. Тази година запалваме св

24rodopi.com/Момчилград
„Всички знаем, че Коледа и Нова година са празниците, които дават топлина, семеен уют, любов и обич. Тази година запалваме светлините на нашата Коледна елха с много вяра, с вяра в силата на доброто, с вяра в силата на заедността, с вяра, че утрешният ден ще бъде по-добър от настоящия“.
С тези думи кметът на Момчилград Илкнур Кязим приветства десетки деца и възрастни, които се събраха на централния площад в града при запалването на светлините на елхата. Преди това възпитаници на Общински детски комплекс зарадваха и създадоха настроение с няколко музикални и танцови изпълнения.
И започна отброяването…
Светлините на празничната елха грейнаха, както и множество детски усмивки. Празничното дърво е с дневна и нощна украса и с най-различни ефектни светлини. Украса е поставена по главната улица „Гюмюрджинска“ и градския парк „Нури Адалъ“. Тази година атракцията е звездното небе, разположено на мястото на летящите чадъри и различните по форма светлини в обособените край елхата кътове. Настроението в Момчилград вече е повече от празнично. Забелязва се още от входа на града, с украсените в зелената площ фигури.

COMMENTS

WORDPRESS: 0