Лафовете 24: Илон Мъск още не е бил роден, а някои още си вярват, че Бойко Борисов не ги е назначавал

Лафовете 24: Илон Мъск още не е бил роден, а някои още си вярват, че Бойко Борисов не ги е назначавал

24rodopi.com/ Коментари „Снимка на българския електромобил -  "ЕлМО`70" от 1970 г., известен още като „електрическият Москвич". Пробег 240 км, цинк-в

24rodopi.com/ Коментари

„Снимка на българския електромобил –  „ЕлМО`70″ от 1970 г., известен още като „електрическият Москвич“. Пробег 240 км, цинк-въздушна батерия (тя е БГ изобретение), вози 4-ма пътници. Ел-двигателят е в задния мост. Илон Мъск още не е бил роден“, пише „Ретро музей“.

“Издигането на проф. Анастас Герджиков за президент беше много късно, и това го отчитам като наша голяма грешка. Предложихме му от Инициативния комитет в последния момент, нямахме време да направим кампания както подобава. Нямахме дори и много големи финансови средства, както разполагаха от другата страна, и въпреки всичко професорът се представи достойно“, твърди пред „Актуално“ PR-ът Нидал Алгафари, който беше част от Инициативния комитет, издигнал двойката Анастас Герджиков и Невяна Митева за президент и вицепрезидент.

Повтаря и други неща в полза на Герджиков и натъртва: „Това бяха причините, заради които аз и инициативният комитет, който създадохме, решихме да дадем доверието си на проф. Анастас Герджиков“.

Алгафари си вярва, но истината е, че Бойко Борисов закъсня с избора си на кандидат за президент, защото в списъка му имаше няколко души като Герджиков, но не и такъв, който да е с харизмата или обществения имидж да бие Румен Радев.

Може да се каже, че Борисов избра Герджиков, а после избра и така нар. „Инициативен комитет“.

И нещо по-сериозно и доста тревожно:

„Децата в България все по-често срещат затруднения да се изразяват чрез езика, показва проучване на специалисти по езика и образователни експерти. Според тях отчасти виновни за това са интернет и технологиите, които докарват младите хора до фрагментарно възприемане на света, неспособност да задържат вниманието си, да правят взаимовръзки и да възприемат нещата в цялост. Друга причина са методите на преподаване и оценка на знанията. А решението е в целенасочени усилия на всички страни в образованието – и учениците, и учителите, и родителите.

Учениците срещат трудности да установяват логическата връзка между изреченията и думите в тях, да намират подходящ предлог или съюз, да ги осмислят и да вникват в тях. Регистрира се аграматичност при конструирането на изречения, т.е. липсва правилното за българския език съгласуване между отделните елементи“.

Това пише „Дневник“ относно изследване на образователна школа и платформата за грамотност „Как се пише“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0