Калмари, октоподи,… Започна Седмицата на майстора на гръцката кухня Агапиос Текидис в Джебел

Калмари, октоподи,… Започна Седмицата на майстора на гръцката кухня Агапиос Текидис в Джебел

24rodopi.com/Регион Дългоочакваният майстор на гръцката кухня Агапиос Текидис вече работи в кухнята на ресторант „Естер“ в Джебел. Кулинарна премиера

24rodopi.com/Регион
Дългоочакваният майстор на гръцката кухня Агапиос Текидис вече работи в кухнята на ресторант „Естер“ в Джебел. Кулинарна премиера е днес, а живата легенда на курортното селище Керамоти ще гостува в джебелското заведение цяла седмица.
Той ще „подсили“ менюто на кулинарното бижу „Естер“, станало популярно със стековете си и разнообразни кулинарни изненади от турската кухня, с най-консумираните от нашенци по време на почивката им в Гърция ястия.
Шеф Агапиос ще демонстрира как в Кърджалийско могат да бъдат предложени и поднесени на клиентите най-добрите ястия от гръцката кухня – калмари, октопод, скариди, тиросалата и други, станали любими на хиляди българи.
Гостуването на гръцкия кулинар няма да се изчерпи в рамките на тези 7 дни. Той ще обучи и персонала на „Естер“, за да може през 2022-ра най-сетне и в област Кърджали да има ресторант, който предлага вкусни ястия, сготвени по оригинални гръцки рецепти. След което регулярно ще идва на „инспекция“, за да следи майсторството на местните готвачи и разбира се, отново да готви за любителите на гръцката кухня.
На снимката: Майстор Агапиос в кухнята на „Естер“

COMMENTS

WORDPRESS: 0