Даниел Делчев: Никога не е имало заложени пари за заря в Кърджали, кой е плащал разходите през годините?!

24rodopi.bg/Кърджали „В навечерието на 2 юни – Ден за поклонение пред паметта на Ботев и загиналите за свободата на България, в Кърджали от години се

24rodopi.bg/Кърджали

„В навечерието на 2 юни – Ден за поклонение пред паметта на Ботев и загиналите за свободата на България, в Кърджали от години се провеждаше Тържествена заря-проверка с участието на военни формирования и ученически блокове. Проявата бе посрещана с въодушевление от жителите и гостите на града. Традицията бе нарушена само заради ковид-пандемията. Тази година обаче, въпреки отмяната на извънредната епидемична обстановка, заря явно няма да има. Молим да попитате държавните институции, в лицето на областния управител, защо с лека ръка зачеркнаха събитието от културния календар на Кърджали“.

Това се посочва в писмо, изпратено до медиите в областния град, от кърджалийката Петя Коткова.

„Огромно ми е желанието, но реалностите са други. Областна администрация не разполага със средства за организиране на тържествена заря-проверка“, коментира областният управител Даниел Делчев след запитване от страна на 24rodopi.com.

„Назад през годините такива средства също не са били залагани в бюджета, нито са били плащани от страна на предишните ръководства на администрацията. Интересно е тогава как са се покривали подобни разходи, включващи и присъствието на военни формирования. Все някой е трябвало да плати. Аз и екипът ми сме твърдо „За“ подобни мероприятия, които възпитават у младите патриотичен дух. Реалностите и бюджетът обаче са други“, посочи още Даниел Делчев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0