„Златната идея“, която промени Крумовград…/видео/

„Златната идея“, която промени Крумовград…/видео/

24rodopi.com/Регион   Крумовград се промени, Крумовград не е същият, Крумовград се развива. Всеобщото мнение, синтезирано в едно изречен

24rodopi.com/Регион

 

Крумовград се промени, Крумовград не е същият, Крумовград се развива.

Всеобщото мнение, синтезирано в едно изречение, на жители и гости по време на първата „Среща на крумовградчани от близо и далеч“. 

Инвестиции в инфраструктура, здравеопазване, култура. Част от приоритетите на „Дънди Прешъс Металс“, след като компанията откри първия рудник в България от десетилетия насам. „Ада тепе“ осигури заетост на десетки жители на региона, върна дори крумовградчани от гурбет. Повиши значително стандарта на живот, а Крумовград вече е едно малко бижу в Родопите. 

Компанията подпомага финансово проектите на Общинската администрация, местната болница, училищата, футболния отбор, който само за година насочи фокуса на спортна България към себе си-тимът вече крачи уверено във Втора лига.

Фондът на „Дънди“ и Общината заработи на пълни обороти и постига целите. Финансовият механизъм с бюджет от 5 000 000 щатски долара подпомага малкия и средния бизнес. Осигурява грантови средства за развитие на идеите на предприемачите в региона, които пък отварят нови работни места. Техни изделия бяха изложени и на базара, част от мероприятията за „Срещата на крумовградчани“. 

„Дънди Прешъс Металс“ пък показа как… „добиваме отговорно металите на бъдещето“.

Още по темата – от Гергана Тодорова, ръководител отдел „Комуникации“ в „Дънди Прешъс Металс – Крумовград“, във видеото:

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0