Поредно признание за малките музиканти от Дома на културата

24rodopi.bg/Култура В този изпълнен с интересни музикални събития юбилеен за Дом на културата сезон, имаме удоволствието да поднесем на кърджалийскат

24rodopi.bg/Култура

В този изпълнен с интересни музикални събития юбилеен за Дом на културата сезон, имаме удоволствието да поднесем на кърджалийската общественост още една вълнуваща новина, свързана с изяви на ученици от Школата по изкуства.

Съвсем наскоро ученици от класовете по пиано на Хр. Мачикян и Д. Чавдарова участваха в 23-тия национален музикален конкурс „Милчо Петров“, който се проведе в Пловдив в читалище „Шалом Алейхем – 1945г.“,  и в който взеха участие  над сто деца от цялата страна.

Това съобщават от Дома на културата в Кърджали.

Участниците бяха разпределени в различни възрастови групи, като най-голям бе броят на пианистите – около 80 деца. Освен  индивидуалните изпълнения, голям интерес предизвикаха и дуетните участия,  много добро бе представянето на акордеонистите, изпълнителите на класическа китара, цигуларите, а тази година специалната награда бе присъдена на млад изпълнител на ударни инструменти.

Изключително вълнуващ за нас бе фактът, че нашите ученици бяха високо оценени от журито и всички се прибрахме с дипломи и награди. Поощрителни награди получиха Азра Исмаил и Нилда Бекир от класа на Хр. Мачикян. Втора награда бе присъдена на Мирай  Исмаил от класа на Д. Чавдарова и на Емир Хайрула от класа на Хр. Мачикян. Имаме и първа награда – неин носител е Ирем  Моллахасан, с преподавател Д. Чавдарова. За наша голяма радост диплом получи и Школата по изкуства за доброто си представяне и бяхме лично поздравени от журито, посочиха от културната институция.

COMMENTS

WORDPRESS: 0