Кабинетът „Денков“ не получи „За“ само от област Кърджали! ИТН-депутатът единствен с „Против“, а неговият шеф поиска оставка в първия ден

24rodopi.bg/Политика Нито един от 5-мата народни представители от 9-ти Кърджалийски многомандатен район не подкрепи новото правителство. Цветан Предо

24rodopi.bg/Политика

Нито един от 5-мата народни представители от 9-ти Кърджалийски многомандатен район не подкрепи новото правителство. Цветан Предов от „Има такъв народ“ гласува против „Денков-Габриел“, а Елван Гюркаш, Байрам Байрам, Адлен Шевкед и Павлин Кръстев предпочетоха да не упражнят правото си на глас.

Кърджали е единствената област, която не даде нито един глас за правителството, което получи право на 2 х 9 месеца ротационен живот със 131 пъти „За“ от депутатите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и от Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски от ДПС.

Началникът на Цветан Предов – Слави Трифонов, пък е първият политически лидер, който поиска оставката на новото правителство още в първия ден.

Станахме свидетели на най-неморалното и безпринципно правителство, гласувано след 1989 година, заяви председателят на ИТН Слави Трифонов в изявление във Фейсбук.

Новоизбраният кабинет се състои от „влюбени крадци от една страна и влюбени лъжци – от друга“, категоричен е той.

„Имаме правителство, в което министрите предварително се съгласиха да уволняват и назначават законно в държавната администрация, да заобикалят изискванията за еврозоната и Шенген, да си направят собствено МВР, за да им е удобно за местните избори да пазят имунитета на Бойко Борисов и да не нападат ДПС“, твърди Трифонов.

Това е първото правителство в демократичната история, което всеки би искал да свали още на следващия ден, коментира Трифонов и завърши с призив „Оставка“.

Припомнете си:

Много силен тандем! Пеевски и Карадайъ уплашиха „Промяната“ и Борисов! – тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0