Делян Пеевски: Радев да не спекулира със страховете на хората!

24rodopi.bg/Политика Недопустимо и безотговорно е от страна на президента Румен Радев да плаши хората с откровено неистински заплахи за участие на на

24rodopi.bg/Политика

Недопустимо и безотговорно е от страна на президента Румен Радев да плаши хората с откровено неистински заплахи за участие на натовски  войски за потушаване на войната в Украйна.

Това коментира лидерът на ДПС Делян Пеевски по повод твърдения на държавния глава.

„Всеки опит за насаждане на страхове по този начин проявява или желание за нерегламентирана намеса в хода на предизборната кампания или изпълнение на целите на руската пропаганда и хибридна война.

Напомням, че всички подобни решения по Конституция може да вземе само и единствено българският парламент.

Подчертавам, че пред нас като парламентаристи никога не е стоял подобен избор, нито някой е имал подобно намерение“, подчерта Делян Пеевски.

И още: „Безпрецедентната ни подкрепа за Украйна е резултат от твърдото ни убеждение като евроатлантици и консенсуса за това, че трябва неотклонно да отстояваме тези ценности като помогнем да бъде прекратена антихуманната агресия. Но, твърдо заявявам, че друга опция за подкрепа за Украйна никога не е била на дневен ред!

Предупреждавам г-н Радев – употребата на страховете на хората се наказва от народа!

Защото за българските граждани е най-важна сигурността за тях и децата им тук и сега. И всички ние сме длъжни да я гарантираме с думи и действия“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0