ВИДЕО: Пожарът в Инфекциозното в Кърджали – след теч на кислород и запалена цигара!?

Два екипа на РСПБЗН-Кърджали загасиха пожар в отделение на болницата в града   Теч на кислород е предизвикал пожара в Инфекциозното отделение на МБА

Два екипа на РСПБЗН-Кърджали загасиха пожар в отделение на болницата в града

 

Теч на кислород е предизвикал пожара в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници.

Както първи 24rodopi.com писа, около 8.00 часа тази сутрин пламна едно от помещенията, които се ремонтират. „Чухме взрив след появата на работниците“, поясниха медицински служители.

Двама са пострадалите работници, като единият е с 20% изгаряния и ще бъде лекуван в специализирана клиника в Пловдив.

Теч от кислородната бутилка имало през нощта, а един от работниците сутринта влязъл вътре със запалена цигара – това е основната версия за предизвикването на пожара.

От Областна дирекция на полицията потвърдиха новината на 24rodopi.com за пожара.

„Сигнал за пожар в Инфекциозното отделение на кърджалийската болница е бил подаден тази сутрин в 8 часа. Два екипа с осем пожарникари са били изпратени незабавно на мястото на произшествието и са загасили две горящи врати. По първоначални данни в отделението не е имало пациенти, пострадали двама от работниците, ангажирани в ремонтни дености. Мъжете са с изгаряния по краката, оказана им е била медицинска помощ, след което единият е бил транспортиран в пловдивска клиника. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършва оглед на мястото на произшествието. Причините за инцидента са в процес на изясняване“, посочва от регионалния пресцентър на МВР.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0