Знаещи, можещи, мотивирани – отличниците на Езиковата

Знаещи, можещи, мотивирани – отличниците на Езиковата

22 ученици от ЕГ „Христо Ботев“ Кърджали взеха участие в VI национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения „Аз мога тук и сега“ в

22 ученици от ЕГ „Христо Ботев“ Кърджали взеха участие в VI национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения „Аз мога тук и сега“ в Девин.

В оспорвана надпревара с още 540 участници от 54 училища, в три възрастови групи, възпитаниците на Езиковата гимназия доказаха за пореден път, че са знаещи, можещи, мотивирани и успешни.

Преминавайки през първите два етапа на надпреварата, а именно изразяване на собствена позиция чрез писане на есе и проверка на знанията на английски език чрез тест за четене и писане с разбиране, без предварителна подготовка и познаване на формата, 8 ученици  се класираха с най-голям брой точки в топ 20 за всяка възрастова категория за финалното събеседване. Георги Дичков, Елисавета Добрева, Берин Шабан от 8 клас, Мартин Тодоров от 9 клас, Анастасия Радослава Станева от 10 клас, Елиф Али, Селин Осман, Александра Александрова от  11 клас участваха в бърз диалог  с  оценителите.  Всички те показаха завидни знания не само по английски език, но ясно и убедително изразиха своята активна гражданска позиция по актуални теми от съвремието.

Англоговорещите „ботевци“ пребориха конкуренцията на представители от много елитни езикови училища  в страната, спечелиха симпатиите на журито от преподаватели от Американския университет в Благоевград и безапелационно спечелиха място сред първите 20 класирани на общо основание, независимо от своята възрастова група и клас. Гордост за кърджалийската езикова е класирането  в топ 10 на Елиф Али – 2. място, Берин Шабан – 4. място, Георги Дичков  – 6. място и Селин Осман – 7. място. Успехът им несъмнено не е случаен, а е резултат от усилена работа за овладяване на езика, стабилна подготовка и мотивация, за което принос имат и техните преподаватели по английски език – Снежана Христова,  Хюля Чобан, Мая Петкова, Антония Борисова, Елван Осман, Петя Илиевска  – доказани професионалисти в своята област, които с много грижа и отдаденост водят своите възпитаници към национални успехи.

24rodopi.com

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0