Зловеща версия: Кюрдска вендета – заповед да се ликвидира бръснарят Омар, по погрешка убили нашия Тунджай!

24rodopi.bg/Темата+ 17-годишният кърджалиец Тунджай Ердинч е убит погрешка при кюрдско-арабска вендета. Наетите за кръвното отмъщение ("око за око,

24rodopi.bg/Темата+

17-годишният кърджалиец Тунджай Ердинч е убит погрешка при кюрдско-арабска вендета. Наетите за кръвното отмъщение („око за око, живот за живот“ – б. р.) двама килъри трябвало да застрелят Омар – собственика на бръснарския салон в Копенхаген, но смъртоносно бил прострелян чиракът му от България.

Това е новата версия за убийството на кърджалиеца в датската столица, коментирана сред нашенците, живеещи в Дания и Швеция.

Един от гурбетчиите ни има приятел в предградието Розенгорд в Малмьо, което е наричано „гетото“. Именно там живеела фамилията, която поръчала ликвидирането на Омар – собственика на бръснарския салон.

„Тук живеят много иракски кюрди и араби. Човек от фамилията кюрди с арабска кръв е бил убит преди година-две и сега това семейство е наело убийци. В гетото говорят, че Омар Ямук – собственикът на бръснарницата, е доказано забъркан в убийството на техния роднина. По онова време Омар живеел в Швеция и след трагедията се е преместил трайно в Дания. Преди години пък Омар е живял и в Турция, където научил турски, на който език говорел и с кърджалиеца“, разказа нашенецът зад граница.

„Официалната информация за такива кръвопролития е много оскъдна и в Дания, и в Швеция. Истината е, че и двете държави вече не са това, което бяха преди 20-30 години и вече не са безопасни територии, каквито бяха“, заяви още нашенецът.

Припомняме, че основната работна версия на разследващите убийството на кърджалийския тийнейджър в Копенхаген е гангстерско разчистване на сметки.

Полицията в датската столица търси информатори в средите на подземния свят и рокерските групи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0