„Златната“ лява ръка и „сребърната“ дясна

„Златната“ лява ръка и „сребърната“ дясна

Абитуриентката Мюневер Ханджи от СУ „Васил Левски“ – Ардино спечели златен и сребърен медал на 26-ото Държавното първенство по канадска борба за юноши

Абитуриентката Мюневер Ханджи от СУ „Васил Левски“ – Ардино спечели златен и сребърен медал на 26-ото Държавното първенство по канадска борба за юноши, младежи и хора с увреждания. Надпреварата се проведе през уикенда в Белоградчик. Мюневер е състезател на юношеския отбор на Спортно-туристическия клуб „Родопи“ – Кърджали с личен треньор Емилия Стоянова. Момичето от Ардино се класира на първо място в категория до 60 кг. с лява ръка и на второ място с дясна.

„Щастлива съм, че постигнах такъв резултат при такава силна конкуренция. Като малко момиче тръгнах по пътя на спорта като тренирах карате и фитнес. Искам да благодаря на личния си треньор Емилия Стоянова, която ме забеляза и откри“, заяви Мюневер Ханджи. Тя отбеляза, че това постижение й дава стимул да завърши успешно средното си образование, както и да продължава да се занимава активно със спорт.

През месец май Мюневер ще вземе участие в Европейското първенство по канадска борба за юноши, младежи и хора с увреждания, ако клубът има финансиране.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0