Зимна цифромания: 100 лева на ден за ски на Пампорово

24rodopi.bg/Общество/Регион 30 лева за омлет в ресторант в зимните ни курорти. Цени, които шокират, а меракът за ски в разгара на сезона бърка дълбок

24rodopi.bg/Общество/Регион

30 лева за омлет в ресторант в зимните ни курорти. Цени, които шокират, а меракът за ски в разгара на сезона бърка дълбоко в джоба.

„Оплакваме се от цифроманията през лятото по Черноморието, но и зимните ни курорти не отстъпват. Цените са скочи много в сравнение с миналия сезон“, коментира за 24rodopi.com турист от Пловдив. 85 лева струва целодневна лифт карта на Пампорово, при 75 лева преди година.

Въпреки това, чуждестранните туристи са далеч по-малко, а отново нашенци „спасяват сезона“.

Цените на екипировките под наем не търпят такива значителни увеличения както при лифт услугите. Туристи споделят, че цената в Пампорово от години варира между 20-25 лв. за еднодневен наем на ски екипировка, включваща ски, щеки и обувки, а в момента цената е 25 лв. за ски оборудване и 35 лв. за сноуборд оборудване на дневна база, пише по темата и „Фокус“.

Въпреки повишаването на цените, интересът на малки и големи към зимните спортове не стихва. Макар и с ниски температури тази зима, слънчево и заснежено Пампорово за поредна година привлече хиляди туристи.

„Целта ни е през следващите 5-6 години на превърнем Пампорово в бутиков, луксозен и скъп курорт“, обявиха неотдавна от дружеството, стопанисващо пистите.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0