Жуниньо: Напуснах „Арда 1924“ заради директора Ивайло Петков, той унищожава клуба!

Жуниньо: Напуснах „Арда 1924“ заради директора Ивайло Петков, той унищожава клуба!

24rodopi.com/Спорт Бразилецът Жуниньо е един от футболистите, които си тръгнаха от „Арда 1924“ след края на есенния дял от първенството. Нападателят

24rodopi.com/Спорт

Бразилецът Жуниньо е един от футболистите, които си тръгнаха от „Арда 1924“ след края на есенния дял от първенството. Нападателят разтрогна по взаимно съгласие и се прибра в родината си. Неговото име беше замесено в скандал след думите на вече бившия треньор на тима Славко Матич, който заяви, че Жуниньо и Пламен Крумов са го саботирали и са издавали информация от кухнята на предишния наставник Георги Чиликов.

“Клубът вече не можеше да ми плаща. Дължат ми една заплата и самолетен билет до Бразилия, но не смятам да си търся парите. Не искам нищо от „Арда”, споделя пред спортния сайт „Спортал Бг“ Жуниньо.

“Напуснах най-вече заради спортния директор Ивайло Петков. Той унищожава клуба. Заради него атмосферата в отбора не беше добра. Нито един футболист не го харесва. Петков плащаше на всички играчи освен мен. Не ми даваше и премиите за победа. Надявам се да го уволнят и тогава бих се върнал отново в „Арда”, твърди бразилецът.

Той прави и други разкрития за престоя си в Кърджали.

“През миналия сезон получих контузия и доста време се възстановявах. Още не бях готов, когато Петков и тогавашният треньор Николай Киров ме накараха да играя. Трябваше да стегна бедрото си с бандаж, за да мога поне да тичам. Между другото, футболистите купувахме от собствения си джоб бинтове и други подобни материали”, казва Жуниньо.

“Киров е добър човек, но тренировките при него бяха еднообразни. Сръбският треньор (б. р. – Славко Матич) провеждаше по-интересни занимания, но искаше постоянно да контролира футболистите. Тренировките бяха по два часа и половина, а отделно по 1 час гледахме видео. Помня една случка от гостуването на „Лудогорец“. Пътувахме повече от 6 часа с автобус до Разград и се надявахме да си починем в хотела, но треньорът ни накара да направим обиколка из града”, разказа Жуниньо.

“Най-добре се чувствах при Чиликов. Никой така и не разбра защо той беше уволнен”, добавя нападателят.

COMMENTS

WORDPRESS: 0