Жена мами шофьори с евтина „Гражданска“

Жена мами шофьори с евтина „Гражданска“

24rodopi.bg/Общество Родопчанка успя да преметне няколко души с „Гражданска отговорност“. Тя ги обработвала с обещания, че като застрахователен посре

24rodopi.bg/Общество

Родопчанка успя да преметне няколко души с „Гражданска отговорност“. Тя ги обработвала с обещания, че като застрахователен посредник може да им направи отстъпки, преференции или промоции, но в същото време прибирала част от парите за себе си.

Схемата действала от август до декември 2021-ва година в Смолян.

Жената увещавала потърпевшите да платят еднократно по-малки суми за сключването на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ за срок от една година. В действителност обаче, или не била сключвана такава, или то контрактът бил за 6 или 3 месеца.

В един от случаите тя убедила водач, че ще плати 160 лева за една година вместо 234 лева. Оказала се обаче, че валидността е 6 месеца, а внесената сума била 120 лева.

Петима души общо били изгорели по схемата, а жената прибрала 583 лева.

Тя се призна за виновна в съда в Смолян, сключвайки споразумение с прокуратурата. Родопчанката получи като наказание 10 месеца „лишаване от свобода“, отложено с 3-годишен изпитателен срок. Имуществените вреди били възстановени.

COMMENTS

WORDPRESS: 0