Желязото падна, няма да има „замразени“ строежи! 550 евро за кв. м във „Възрожденци“, 750 евро в центъра

Желязото падна, няма да има „замразени“ строежи! 550 евро за кв. м във „Възрожденци“, 750 евро в центъра

24rodopi.bg/Темата+/Кърджали Едва ли ще има „замразени“ строежи, както и ново поскъпване на цените на имотите, поне към момента. Добрата новина за

24rodopi.bg/Темата+/Кърджали

Едва ли ще има „замразени“ строежи, както и ново поскъпване на цените на имотите, поне към момента. Добрата новина за бранша е в падането стойността на желязото, като тя върви към нормализиране на нива отпреди кризата. 

Скокът бе предизвикан от двуседмично забавяне на вноса от Украйна, но пък вече са отпаднали квотите за доставка от съседна Турция, коментираха за 24rodopi.com строителни предприемачи.

Между 100 и 150 евро е ръстът на цените на квадратен метър в последните 6 месеца. 500-550 евро за квадрат върви жилищната площ във „Възрожденци“, новодомци пък сключват сделки в централната част на Кърджали срещу до 750 евро за кв.м.

Сценарият „Трябва да купим на всяка цена имот, парите се обезценяват“, към момента не се наблюдава в града край Арда. Няма ръст на сделките, а търсенето е обичайното за сезона, като по традиция се очаква то да се увеличи през летните месеци, когато в региона се завръщат гастарбайтерите от западна Европа.

Както вече писахме, с една средна заплата в Кърджали могат да се купят средно 0,83 кв/м жилищна площ. Това сочат изчисленията на инвеститори, строители и брокери в града край Арда, като за основа са взети данните на Националния статистически институт за второто полугодие на м. г. и цените на жилищата към 31 март 2022-ра.

COMMENTS

WORDPRESS: 0