Земетресение разтърси Пловдив, усетено бе и в Кърджали!

24rodopi.com/Общество Земетресение разтърси Пловдив и Асеновград в 20:24:20 часа, предаде репортер на 24rodopi.com. Според данни на Европейския

24rodopi.com/Общество

Земетресение разтърси Пловдив и Асеновград в 20:24:20 часа, предаде репортер на 24rodopi.com.

Според данни на Европейския сеизмологичен център магнитудът му е бил 4,2 по скалата на Рихтер, на дълбочина 4,9 км и на около 6 км от Асеновград в посока Пловдив.

„Трусът започна със силно бучене, продължи около 20-30 секунди, но пет от тях бяха страшни. По високите етажи определено беше плашещо“, сподели живущ на 8-ми етаж в жилищен блок в Пловдив.

Трусът бе усетен и в Кърджали. „Вероятно е от 4-та степен“, сподели живущ в района на първите блокове във „Възрожденци“.

Информация на институциите:

Земетресение с магнитуд от 4,3 по Рихтер беше регистрирано в района на Пловдив от Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българската академия на науките. По данни на института трусът е с епицентър кв. „Долни воден“, Асеновград.

Земетресението е регистрирано в 20:24 ч. на около 145 км юг-югоизточно от София, в района на Пловдив, съобщиха от МВР. По предварителна информация трусът с дълбочина 5 км е усетен в градовете Асеновград, Садово, Пловдив, в района на астрономическа обсерватория Рожен и др.

Няма информация за щети и пострадали хора.

COMMENTS

WORDPRESS: 0