Зеленски кацна в София, посрещна го Мария Габриел! Темите са „НАТО и енергетика“

Зеленски кацна в София, посрещна го Мария Габриел! Темите са „НАТО и енергетика“

24rodopi.bg/Политика Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна днес на еднодневно посещение в България. На летището в София беше посрещнат

24rodopi.bg/Политика

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна днес на еднодневно посещение в България. На летището в София беше посрещнат от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, съобщиха от правителствената информационна служба.

В Министерския съвет той ще разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО.

Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

По-късно през деня премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество, допълват от правителствената информационна служба.

COMMENTS

WORDPRESS: 0