„Зелено бъдеще“: Изет Шабан даде пример – засади дърво

„Зелено бъдеще“: Изет Шабан даде пример – засади дърво

„Зеленото бъдеще е идея, която показва, нашето отношение към устойчивото развитие на планетата от една страна, а от друга се явява, като елемент на на

„Зеленото бъдеще е идея, която показва, нашето отношение към устойчивото развитие на планетата от една страна, а от друга се явява, като елемент на нашата култура и бит. Да посадиш дърво, да изградиш чешма, това са благородни инициативи, които са в полза на цялото общество“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан след като засади шестил в центъра на родопския град.

Община Ардино стартира инициатива „Зелено бъдеще“, като основната й цел е да се подобри състоянието на зелените площи и общинска собственост чрез активно гражданско участие. За целта в парк „Нилюфер“ и в централния градски парк са определени зелени площи, в които всеки желаещ има възможност да засади свое дръвче, за което да полага последваща грижа. Изборът на дървесна растителност (широколистни или иглолистни видове дръвчета) е необходимо да бъде съгласуван с  Отдел „Екология и опазване на околната среда“ към Общинска администрация – Ардино. След засаждане на дръвчето близо до него по избор може да бъде поставена и информационна табела с името на лицето, което го е посадило.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0