Здравеопазването е превърнато в търговска чаршия, нямаш ли пари – свършен си

24rodopi.bg/Общество Здравеопазването е превърнато в търговска чаршия. Нямаш ли пари-свършен си. Осигуровки, а накрая плащаш на всяка крачка, на всек

24rodopi.bg/Общество

Здравеопазването е превърнато в търговска чаршия. Нямаш ли пари-свършен си. Осигуровки, а накрая плащаш на всяка крачка, на всеки метър. Искаш ли нещо „по-така“, прегледът е 200 лева.

А дори няма да си излекуван. Лечението е умножено по 10-20-30. Платихме милиарди за самолети на чертеж, а нямаме дори два медицински хеликоптера. Детската болница е на ниво „наркоманско сборище“ и предизборно говорене. Малчуганите ни трупат капачки за линейки, а след това идва Българската Коледа за събиране на пари за болните им връстници. Сякаш с половин милиард нямаше да бъдат излекувани всички деца в тази малка и клета държава?
Какво правят бедните, в безизходица? „Все по теля, все по теля“ в търсене на бялата лястовица. Надеждата остана единствената клинична пътека в здравеопазването ни. И спасение няма. Дори след упътването на Моканина.
Два са основните стълба на националната сигурност – образование и здравеопазване. И те са сринати. Те са пари. Не надежда. Те са като смачканата бюлетина, изтрила нечие его след поредния вот. И станала ненужна след това. Късата памет е проклятие за всеки един народ. Тя го обрича на повторение на едни и същи грешки. „Все по теля, все по теля“ е… наказанието на примирения народ.
Пълният текст – в петък в „Родопи войс“

COMMENTS

WORDPRESS: 0