Затвор за „кръчмарски шампион“ по тупаници

Затвор за „кръчмарски шампион“ по тупаници

Златоградски бабаит влиза в затвора за пореден път, за да осмисли поведението си или пък да добие още повече опит за бъдещи стълкновения из кръчми и б

Златоградски бабаит влиза в затвора за пореден път, за да осмисли поведението си или пък да добие още повече опит за бъдещи стълкновения из кръчми и барове в Родопите.
Осем месеца в килия при „строг“ режим ще прекара многократно осъждан жител на малкия курортен град, реши съдът в Смолян. Заедно със свой авер той набил мъж от Момчилград в дискотека.
Потърпевшият бил на сватба в Златоград. След полунощ, той, заедно със съпругата си, сина си и още няколко души „сватбари“ се преместили от ресторанта в местна дискотека. Настанени били в сепаре, в близост до местна компания от около 10-12 души. Около два часа по-късно един от „сватбарите“ се заговорил с момиче. Към тях обаче дошло гаджето му и хванало за врата мъжа с предупреждение „да не си помисля нищо и да не поглежда приятелката му“. При тази сцена момчилградчанинът решил да се намеси, но мигновено получил юмрук от високопланинския ревнивец. При опита си да се изправи от земята мъжът с побелели коси получил юмрук и от авера на златоградчанина, след което и ритник в главата. Секунди по-късно се намесила и охраната на бара, която извадила биячите.
„Бях предупреден да наблюдавам компанията, защото е проблемна“, посочи след това в съда един от гардовете по адрес на биячите.
Оказва се, че ревнивецът имал пет присъди преди това, две от които срещу личността-за нанесени телесни повреди. Поради непоправимото му поведение, на две инстанции съдът реши родопчанинът да влезе в затвора. Другият от биячите пък получи условно наказание от година „лишаване от свобода“. Двамата ще трябва да платят по 1000 лева на потърпевшия.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0