Защо ПП и ДБ регистрират листа в Кърджали, която да не пречи на ДПС и ГЕРБ за 4+1

24rodopi.bg/Коментари/Политика Прогнозата ни: Кандидатската листа на коалицията „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ (ПП-ДБ) в 9-ти Кърд

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Прогнозата ни:

Кандидатската листа на коалицията „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ (ПП-ДБ) в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район е допингът за ДПС за спечелване на 4 мандата и за ГЕРБ – за петия мандат. Нищо, че системата „Хеър-Ниймайер“ най-вероятно пак ще се избъзика с последния мандат, но няма да го даде на „Промяната“.

Разбира се, става дума за вчерашния окончателен кърджалийски списък, одобрен от лидерите в столицата, но едва ли днес до 17.00 часа ще има панически промени, съобразени с кърджалийските дадености, за които в столицата нито имат видимост, нито чуваемост.

Важната питанка, която ще се търкаля до следизборната вечер гласи: От незнание ли го правят лидерите на ПП-ДБ или са се договорили с Банкя и „Сарая“ да не пречат в Кърджали!?

Както би казал политическият мъдрец: Пътят към управлението на „Промяната“ и Бойко Борисов минава през Кърджали!

Денят 28 февруари:

Но днес ПП и ДБ ще бъдат тържествено настроени. Заедно двете формации имат около 6 200 гласа. Колко му остават до пълен кърджалийски мандат, ако листата е толкова читава, колкото я мислят началниците в София.

На снимката: Зам.-председателят на ДПС Хасан Азис „скулпторира“ като Вежди Рашидов. Доволно „твори“ парчета от халвата за сътворилите листата на ПП-ДБ в Кърджали. Направо си е благодарствена баклава, ама халвата има друго значение. Дано някой от кърджалийската листа е посветен, че да им обясни на софиянците.

COMMENTS

WORDPRESS: 0