Защо Пеевски е по-голяма новина от Денков

Защо Пеевски е по-голяма новина от Денков

 Нико Ников/24rodopi.bg/Коментар/Политика Делян Пеевски и Николай Денков. Единият е председател на ПГ на ДПС, другият – министър-председател. Формалн

 Нико Ников/24rodopi.bg/Коментар/Политика

Делян Пеевски и Николай Денков. Единият е председател на ПГ на ДПС, другият – министър-председател. Формално.

Неформалният арсенал от изброявания на функциите им е богато преливащ от тъжни истини до превиване от смях. Не се знае кой на кого е шеф, кой премиер, кой секретарка…

Единият е създаден за лидер, другият е сякаш продукт за изучаване от типа „учи мама за голяма заплата“.

Единият е работохолик, в 7.00 часа е на работното си място, от което си тръгва по тъмно. За другият темпото и качеството в режима на работа нямат значение, той просто се стреми да добави нещичко пред или зад името си.

Единият, ако оглави листата на партията си за евроизборите, ще потвърди второто й място. Другият, ако бъде вписан за водач, ще прати партията си (без участие в коалиция) в зоната за разпределение на местата от 4-то нататък.

Единият раздруса парламента, че да заработи на по-високи обороти, другият позволи Австрия, Нидерландия, Виктор Орбан и др. да клатят правителството както си поискат.

Единият има в екипа си Филиз Хюсменова, Хамид Хамид, Ради Ревански и куп „пчелички“, които са мечта за всяка политическа формация с поставени високи цели. Другият разполага с Тодор Тагарев, министър на войната, но през лозунгите, Лена Бориславова,…

Единият върви в пакет с Ахмед Доган, другият – барабар с Кирил Петков. А Доган от Сарая и Киро с парапета са несравними неща.

И двамата се водят евроатлантици, но единият действа като човек на Брюксел и Вашингтон, другият се държи като изпълнител на волята на онези, които работят така, че да разполагат с достатъчно ресурси да живеят на „островите“, когато станат непотребни за България.

COMMENTS

WORDPRESS: 0