Защо Надежда Михайлова мълча за ердогановия списък със 160 български граждани

Надежда Михайлова – открита от Иван Костов за политиката и назначена от Бойко Борисов за посланик в Турция, вероятно е била отличен преводач, атрактив

Надежда Михайлова – открита от Иван Костов за политиката и назначена от Бойко Борисов за посланик в Турция, вероятно е била отличен преводач, атрактивен външен министър, но е слаб дипломат. Или по-точно казано: Шубелия дипломат.

„България не трябва да подминава случая с Христо Грозев с мълчание и трябва да извика руския посланик у нас“, заявила в един от сутрешните телевизионни блокове днес Надежда Михайлова.

Иде реч за живеещия в Австрия български гражданин Христо Грозев, който е издирван от властите в Русия. През юли руската разследваща служба ФСБ обяви, че Грозев е участвал в операция на украинското военно разузнаване за отвличане на военни самолети от Русия. Службата твърди, че е открила двама куриери, които са участвали в прехвърлянето на пари от украинското разузнаване на руски пилот за отвличане на самолет. Христо Грозев отрича да е замесен.

Дано е станало грешка.

Грозев е представян у нас за журналист, за себе си той казва, че „работи върху заплахите за сигурността, трансграничните тайни операции и информацията, ползвана като оръжие“.

Дано е станало грешка, дано му се размине.

Преди години, когато управляващата партия в Анкара правеше опити да вкара в българския парламент „сателита“ ДОСТ, „карето“  Сюлейман-Лютви-Шабанали-Бахри измисли мракобеснически списък със 160 лица, на които им беше забранено да влизат в Турция.

След като ДОСТ не успя да влезе в парламента, а в Анкара още очакват истинския отчет за усвоените пари, за една нощ от списъка колективно отпаднаха близо 150 лица, свързани с ДПС. Останалите 10 лица все още не могат да стъпят в южната съседка. 

Тази дописка не е за Грозев, ДОСТ и списъка, а за интересчийските мълчание и говорене на иванкостово-бойкоборисовия кадър.

160 граждани на България, които просто си вършеха работата, бяха сплашвани от властта на Ердоган, 10 – още са, а Надежда Михайлова ни чуваше, ни виждаше, ни говореше.

COMMENTS

WORDPRESS: 0