Защо младият лекар от Кърджали избра болницата в Горна Оряховица…

24rodopi.bg/Общество „Избрах Гастроентерологията още докато бях студент, по метода на изключването. Тя ме привлече с голямото разнообразие на клиничн

24rodopi.bg/Общество

„Избрах Гастроентерологията още докато бях студент, по метода на изключването. Тя ме привлече с голямото разнообразие на клинични случаи и възможности за развитие, за овладяване на нови процедури, и технологии“, споделя 28-годишният лекар от Кърджали д-р Станислав Ташев.

Завършва Езиковата гимназия в родния си град, след което следва „Медицина“ в МУ – Пловдив, където се дипломира успешно през 2020 година. Връща се в Кърджали, където работи две години в Спешно отделение и още една година във вътрешното отделение на МБАЛ и избира да специализира Гастроентерология.

Вече е част от Първо вътрешно отделение в болницата в Горна Оряховица, съобщават от пресцентъра на МБАЛ „Свети Иван Рилски“.

Д-р Ташев взема решение много бързо да започне работа в общинската болница в Горна Оряховица и да се премести да живее в района. „Вче бях слушал и прочел за високото ниво на гастроентерологията и високото ниво на ендоскопската дейност в Първо вътрешно отделение в болницата тук. В края на м.г. година се запознах с д-р Илко Костурков, който завежда отделението и той ме покани да стана част от екипа. Впечатли ме високият обем на медицинските дейности, модерната и високоспециализирана апаратура, с която разполагат, което дава големи възможности за младите лекари. Д-р Костурков е невероятен лекар и за мен е шанс да се обучавам и да трупам опит в неговия екип! Вече ме включват пълноценно в дейностите на отделението, всеки ден се срещам с редки и интересни случаи и научавам по нещо ново“, споделя още младият специализант и допълва, че е участвал и в екип за изпълнение на ендоскопски процедури.

За да работи в болницата в Горна Оряховица, от началото на годината д-р Ташев се премества да живее във Велико Търново и продължава обучението си по придобиване на специалност „Гастроентерология“ в МУ- Плевен.

COMMENTS

WORDPRESS: 0