Защо Хасан Азис обича Доган на картинка, а ортакът му Моллахасан нарича Почетния „Мечкаря“

24rodopi.bg/Коментари/Политика Бившият кмет на Кърджали Хасан Азис се изповяда в любов. Това стори вчера след дълго таени чувства в сърцето. Стори го

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Бившият кмет на Кърджали Хасан Азис се изповяда в любов. Това стори вчера след дълго таени чувства в сърцето. Стори го във Фейсбук, за да види аудиторията, че „никой не може да му забрани да обича“. Направи признание в любов към почетния председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган, който след 17 септември 2023 година (денят, в който Доган обяви, че Ерол Мюмюн ще бъде кметът на Кърджали) определено не е „голямата работа“ в главите на „хасанджиите“. Кои са последните?  Групичка от лица с общи интереси, основно към бюджета на Община Кърджали, в частта за разходването, и общинските терени, най-вече във „Възрожденци“ в последните 20 години, до началото на ноември 2024 година.

„Неизменно, д-р Доган винаги досега е показвал единствения правилен път за ДПС в най-трудните й моменти“, писа във Фейсбук Хасан Азис. Не го отбеляза след двудневния изпит в „Сарая“ за излъчване на кандидат на ДПС за кмет на Кърджали, когато почетният председател каза на Азис „20 години са много, драги!“. Не му беше особено удобно тогава да признае „единствения правилен път“. Който, го отведе извън политиката, извън Общината, извън облагите произтичащи от преждеизброените.

Никога не съм присъствал  на такъв дебат за Кърджали, каза Доган и благодари на другия кандидат Муса Сеидахмед, че „представяйки реалната картина, му помогнал да вземе решението за Кърджали“. Представената картина от адвоката е с мрачните тонове от 20-годишното управление.

Този тегобен сюрреализъм можеше да пресъздаде всеки жител на областния град. С най-точни подробности. Това течение в изкуството, което рисува противоречивите състояния на съня и реалността.

В този сън живееше Хасан Азис, за когото Кърджали бе толерантност, пеперуден мост, модерен и развиващ се град, а реалността – дупки, мръсотия, мрак, кучета и добитък, разруха и много, много парцели за застрояване. Хасан Азис така и не излезе от своя сън. Пробуждането се случи ден след 17-ти септември…

Несъмнено политикът от село Мост би трябвало да е особено доволен, че навреме се е наредил на опашка в Младежко ДПС и е бил открит от Доган и развит през годините до типаж, на когото му иде винаги да се събужда с бодряшката песен „Милионерче, не се съжалявай, ти си паралия“, а когато влиза в топ кръчми да усеща мераклийски погледи от ляво и от дясно, че и от баронеса нагоре.

Въпреки това, в последните месеци от сърцето на Хасан Азис по адрес на Доган извираше едно желание за изстрелване на „Мразя те“. Или, ако проникнем по-софт в мозъка на бившия кмет на Кърджали, ще изтеглим поетичното, вървящо с прекрасен ритъм, а именно – „Няма вече огън в очите“.

Защо тогава Хасан Азис отново обича Доган?!

Защото се опасява „новото начало“ да не пусне подире му прокуратурата, а самоуспокоително си вярва, че ако се върнат старите времена, може и да не й стане клиент. (Навремето беше така: Може да има шут от Доган за функционери, които са навредили на партията, но не предаваха на държавното обвинение сътвореното от издънките, защото сигурният път на дадено лице към сектор „подсъдим“ в съдебната зала означаваше и петно за ДПС).

Всъщност, тази любов на Хасан Азис към Доган беше имитационна, като клатещ се фес от интерес.

Бившият общински съветник и куп още занаяти „бивш“ Ахмед Моллахасан, който днес е определян като „роднина, бизнесортак и още нещо“ на едни предишни избори нарече Доган „Мечкар“, защото почетният председател развалил схемата на Хасан Азис, а именно – „дясната му ръка“ Моллахасан да стане депутат. Както по волята на Хасан, Моллахасан от бивш пазач на „клетката за задържани“ в крумовградската полиция, изведнъж се събуди „по-богат от обикновено“.

По бунтарски Моллата „видя сметката на Сокола“, обявявайки: „Мечкарят си свири, а ние играем, защото сме мечка-танцьор, а той е мечкар и ние играем – в това няма никакъв спор!“.

Демек, по съжденията Моллахасанови новите чувства на Хасан Азис са просто… една танцуваща малогабаритна мечка!

COMMENTS

WORDPRESS: 0