Защо Господ обича ромите!?… Изпечени глупаци учат децата на изпечени дивотии!

Спиро Генов/24rodopi.bg/Лично мнение Учебно помагало за втори клас. Темата „Как били създадени хората“. Та, Господ от чудене какво да направи, взел

Спиро Генов/24rodopi.bg/Лично мнение

Учебно помагало за втори клас. Темата „Как били създадени хората“.

Та, Господ от чудене какво да направи, взел глина и сътворил човеци. Ама глината трябвало да се опече. Прегорил обаче произведението (явно залисан от футболен мач), та препекъл глината и първите хора били черни. Взел си поука и втората порция извадил по-навреме. Та се пръкнали и белите. При третия опит сполучил отлично с времето и хората станали кафяви. Това били ромите. Та затова и Господ много ги обича…

Ей тази глупост ще набиват в главите на децата ви – било в задължителна или извънкласна форма. Писана от още по-големи глупаци, но, бъдете сигурни в това, щедро финансирани отнейде си с точно определена цел.

Нагледахте се на три десетилетия експерименти и управници, от глупав по-глупав, та и образованието е на този хал.

Изпечени до малоумие грантаджии. И докато вкупом не кажете „Стига“ и не им разбиете пречените грънци, така ще е.

 

Бележка на редакцията: Публикациите с илюстрация на “Учебно помагало за 2 клас” с текст “Как били създадени хората” са подвеждащи, защото не дават конкретна информация и контекст. Това твърдят проверили въпросния учебник през призмата на критичните коментари в социалната мрежа.

В публикациите не е посочен жанрът на текста, нито по какъв предмет се изучава, нито дали е част от задължителната подготовка на учениците. Всъщност става въпрос за приказка, изучавана в избираем модул за ромския фолклор.

COMMENTS

WORDPRESS: 0