Защо 13-ти ден гори Папикио и огънят се прехвърли на българска територия!?

24rodopi.bg/Темата+ 13-ти ден продължава да гори планинският масив Папикио, а пожарът не е овладян в първите дни поради края на огнеопасния сезон и и

24rodopi.bg/Темата+

13-ти ден продължава да гори планинският масив Папикио, а пожарът не е овладян в първите дни поради края на огнеопасния сезон и изтеклите договори със собствениците на противопожарните хеликоптери. От снощи пламъците са тръгнали както към горския масив на Родопите, така и към България.

Това отбелязва гръцкият вестник „О хронос“.

Властите в област Родопи, които в последните дни използваха един самолет за гасене, са поискали допълнителни въздушни средства от Атина.

С решение на кмета на Ясмос – Йондер Мюмюн, цялата техника и екипът на Гражданска защита вече е в помощ на огнеборците и служителите на армията, които са на терен.

Спешно днес заседава Координационен център, а ръководещият го заместник областен управител на Родопи Никос Цаликидис е в постоянна връзка с екипа на областния управител на Кърджали Даниел Делчев.

„О хронос“ публикува информация и снимки от 24rodopi.com, подчертавайки, че от вечерните часове на 2 ноември горят площи в България. „От другата страна на границата има голяма гора и борбата с пламъците е изключително трудна“, посочва изданието.

COMMENTS

WORDPRESS: 0