Заради 50 лева: Водач доказа, че пешеходна зона не е тротоар!

Заради 50 лева: Водач доказа, че пешеходна зона не е тротоар!

24rodopi.bg/Общество Водач успя да докаже, че пешеходна зона всъщност не е тротоар и по този начин се размина с глоба в размер на 50 лева. Става въп

24rodopi.bg/Общество

Водач успя да докаже, че пешеходна зона всъщност не е тротоар и по този начин се размина с глоба в размер на 50 лева.

Става въпрос за участъка на улица „Екзарх Йосиф“ зад сградата на Община Кърджали, където се намира паркингът на администрацията.

Мъжът бил в автомобила си на плочките, при работещ двигател. Тогава на място спряла патрулка, а водачът бил проверен от униформени служителли на реда. Той обяснил, че изчаква освобождаване на паркомясто. Отказал да подпише фиш за престоя  на тротоар. Затова му бил съставен акт.

Той обаче бе обжалван в съда в Кърджали. Шофьорът оневини действията си, показвайки скица на централната част на града, в която не е отразено наличие на тротоар точно в тази част на ул.“Екзарх Йосиф“. Поради факта, че след нея има паркинг, това означава, че всеки автомобил е бил в нарушение, за да достигне до паркомясто. Затова и тротоар не съществува в скицата.

Тези доводи бяха достатъчни съдът да отмени санкцията на водача. Разноските по делото в размер на 400 лева пък ще трябва да бъдат платени от ОД на МВР.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0