Започва делото срещу студента, който уби майка си!

24rodopi.com/Темида Прокуратурата в Кърджали внесе обвинителния акт срещу 22-годишния Стефан С. за убийството на майка му. Предстои насрочване на дел

24rodopi.com/Темида
Прокуратурата в Кърджали внесе обвинителния акт срещу 22-годишния Стефан С. за убийството на майка му. Предстои насрочване на дело от Окръжен съд в разпоредително заседание, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Припомняме, че младият мъж бе задържан рано сутринта на 12 април м.г., след сигнал за викове и писъци от жилище в блок на улица „Средец“ в областния град. Служителите на реда и медицински екипи се натъкват на ужасяващата гледка на неколкократно наръгана с нож 52-годишна жена. Малко по-късно тя умира от раните си. Задържан и обвинен в убийство пък бе синът на кърджалийката.

„Съжалявам. Уплаших се, че някой друг щеше да я убие и без да искам реагирах така“.

Това изрече студентът Стефан С. в съдебната зала, няколко дни по-късно, когато магистратите му поставиха най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

От десет до двадесет години затвор може да получи при доказване на вина кърджалиецът. Това предвижда Наказателният кодекс по съответния член, по който той е привлечен като обвиняем за престъплението.

Както 24rodopi.com единствено писа, Стефан С. не е употребил алкохол и наркотици. Това е посочил резултатът от изготвената токсикохимична експертиза./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0