Започна се! „Мирис на асфалт“ по 16 улици във „Възрожденци“!(снимки)

24rodopi.com/Общество Със символична „първа копка“ кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн даде старт на ремонтните дейности на три различни локации в н

24rodopi.com/Общество

Със символична „първа копка“ кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн даде старт на ремонтните дейности на три различни локации в най-многолюдния квартал на Кърджали – „Възрожденци“.

Вече започнаха текущи ремонти на паркинга пред бл. 2, на ул. „Добри Чинтулов“ (до хипермаркет БИЛЛА, в района на бл. 56) и на ул. „Ангел Кънчев“, основния път, водещ към Пасарелката.

Предстои основен ремонт на още 3 улици в квартала – „Христо Г. Данов“,“ Джон Атанасов“ и „Иван Балкански“, на стойност 2 169 557 лв., и текущ на общо 13 улици, на стойност 1 902 913 лв.

Ще бъде извършен и основен ремонт на локалните платна от двете страни на бул. „Христо Ботев“, в района на бл. 62, ресторант „Ориентал“ и магазин „Зорница“, на стойност 2 031 073 лв., каза пред жители на кв. „Възрожденци“, присъстващи на символичните първи копки, кметът Ерол Мюмюн.

#image_title

Той уточни, че предстои обявяване на обществена поръчка за определяне на изпълнител, който ще се заеме с облагородяването на междублоковите пространства в района на стотните блокове. Стойността на поръчката е 5 млн. лв.

Само след  два дни ще бъде направена „първа копка“ на многофункционалната спортна площадка, която ще бъде изградена в кв. „Възрожденци“, каза още Мюмюн.

„Нашето твърдо намерение е да превърнем най-населения квартал на Кърджали, в който живеят или работят 2/3 от кърджалийци, в модерен, приветлив, красив, европейски. Хубавото тепърва предстои“, заяви кметът на Кърджали.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0