Заловени и наказани! Строител и безработен: Имаме бус, да возим гурбетчии към Германия и Белгия…

Заловени и наказани! Строител и безработен: Имаме бус, да возим гурбетчии към Германия и Белгия…

24rodopi.bg/Регион   Единият е строител в Белгия, другият се води безработен. Двамата били по различно време зад волана на бус, с който нел

24rodopi.bg/Регион

 

Единият е строител в Белгия, другият се води безработен. Двамата били по различно време зад волана на бус, с който нелегално возили гурбетчии към Западна Европа…

Младите мъже от две села в региона бяха признати за виновни от съда в Момчилград в извършване на международен превоз на пътници без необходимия лиценз. Курсовете били извършени през летните месеци на 2020-та година. С буса превозили гурбетчии от областите Кърджали, Смолян, Хасково и Пазарджик до Германия и Белгия, както и обратно.

Двамата водачи бяха освободени от наказателна отговорност, съдът обаче им наложи глоби от по 1000 лева.

Както вече 24rodopi.com писа, нелегалните превозвачи в Кърджалийско ощетяват транспортните фирми, извършващи законен превоз на хора, с дъмпингови цени и екстрата „пристигаш точно на адреса“. Някои от предприемачите имат повече от 3 превозни средства за тази цел.

По данни на „Гранична полиция“ за 2020-та година, 172 собственици на бусове в страната пътуват за Европа по няколко пъти в седмицата, голяма част от тях са от област Кърджали.

20 на сто от тръгващите от Кърджали бусове карали хора за Турция, а останалите 80 на сто – за Западна Европа, като нито един курс до Австрия, Холандия, Белгия и Германия не се фактурирал, пък алармираха преди време превозвачи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0