Закъсал даде на врачка 2100 лева за „любовни успехи“

Закъсал даде на врачка 2100 лева за „любовни успехи“

24rodopi.bg/Общество Да дадеш стотици левове за „любовни успехи“. Звучи като да отидеш при жрица на любовта. Само, че не е точно така. А за да имаш

24rodopi.bg/Общество

Да дадеш стотици левове за „любовни успехи“. Звучи като да отидеш при жрица на любовта. Само, че не е точно така. А за да имаш „амулет“ за привличане на жени.

Мъж изгоря с 2010 лева, след като дал сумата на няколко вноски на врачка, която да го „въведе в окултните ритуали“. Дамата с псевдоним „маг Елмаз“ трябвало да помогне на човека с дейността си, която да му осигури любовни успехи и сключване на брак.

И мъжът пращал ли, пращал пари. Докато не се усетил, че всичко е измама.

Съдът призна за виновна 45-годишната врачка за въвеждане в заблуждение.

Престъплението е квалифицирано по чл. 209 ал.2 вр. чл. 26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Жената е възстановила на пострадалия изцяло взетата от него парична сума, признала се е за виновна и е осъдена на 10 месеца „Пробация“.

Припомняме, че подобни казуси не шокират за първи път Темида. Преди години родопчанин се опита да осъди гадателка от Варна след като й бе изплатил хиляди левове за лечението си. Мъжът линеел, чувствал се слаб. След необходимата сума, врачката го посъветвала да заколи черна кокошка на пресен гроб, при пълнолуние. И мъжът го сторил. След това промяна нямало, а той заведе дело в съда срещу измамницата./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0