Загуби пръста си, но докара варели с масло и 8 000 лева във фирмата

Загуби пръста си, но докара варели с масло и 8 000 лева във фирмата

24rodopi.bg/Темида Шофьор на камион, на 7 дни служба във фирма, загуби пръста си, но успя да откара до Кърджали товар с варели с масло и 8 000 лева

24rodopi.bg/Темида

Шофьор на камион, на 7 дни служба във фирма, загуби пръста си, но успя да откара до Кърджали товар с варели с масло и 8 000 лева на дружеството. След това поиска обезщетение за трудовата злополука в размер на 60 000 лева. От фирмата обаче оспориха иска с мотив, че е проявил немарливост при изпълнение на задълженията си.

Казусът бе разгледан от съда в областния град, предаде репортер на 24rodopi.bg.

Инцидентът станал през май м.г. Служителят трябвало да товари стока от ирански гражданин. С мотокар варелите с масло били поставени, но при последния трябвало да се намеси водачът, който да освободи място. Тогава вилицата на мотокара затиснала пръст на дясната му ръка, а той почувствал ужасна болка. Часът бил 21,30. Мъжът трябвало да откара стоката от Пловдив до Кърджали, притеснявал се и за голямата сума пари в него. Затова превързал пръстта си с парцал, увил го с тиксо и потеглил към града край Арда. След като доставил всичко, се наложила… ампутация на част от пръстта му в болницата в Кърджали. Възстановяването продължило месеци наред, а дори към момента мъжът изпитвал трудности при боравене с дясната си ръка.

Съдът в Кърджали прецени, че обезщетението трябва да е в размер на 10 500 лева и осъди дружеството.

COMMENTS

WORDPRESS: 0