Задава се нов трус в „Балгьоч“: Йозлем и Йозтюрк заедно срещу разчитащия на скандалните 642 нови членове Балкан

24rodopi.bg/Общество Двама от кандидатите за лидер на най-голямата и най-влиятелна изселническа организация в Турция се обединиха срещу третия, който

24rodopi.bg/Общество

Двама от кандидатите за лидер на най-голямата и най-влиятелна изселническа организация в Турция се обединиха срещу третия, който пък разчита на скандалните 642 нови членове.

Това е новината от „Балчьоч“ ден преди „поправителния“ конгрес, който ще се проведе утре в „столицата на изселниците“ – Бурса.

И тримата кандидати за шефската позиция – доц. д-р Кадер Йозлем, проф. д-р Емин Балкан и Хасан Йозтюрк, са с джебелски корени. Йозлем и Йозтюрк са родени в община Джебел, а родителите на Балкан се изселили от региона по изселническа спогодба през 1951 година.

На 13 март около 2 000 делегати в Бурса не успяха да постигнат консенсус относно сформирането на комисията по избора на нов председател. Има съмнение, че нововписани 642-ма членове на „Балгьоч“ са в залата единствено, за да помогнат на единия от кандидатите да спечели чрез манипулация. Те отново ще бъдат в конгресната зала на 3 юли.

Именно това накарало Кадер Йозлем и Хасан Йозтюрк да променят тактиката си. Очаква си утре Йозтюрк да призове хората си да гласуват за доц. д-р Кадер Йозлем, а самият той да стане негов заместник.

Утре в конгресната зала отново ще има емоции и трус около избора на нов председател на „Балгьоч“, смятат изселнически активисти.

На снимката: Кадер Йозлем и Хасан Йозтюрк на 2 юли. Снимката е послание към делегатите на конгреса утре

COMMENTS

WORDPRESS: 0