Задържаният в акция „Вода“ спонсор на „Арда“: При нас няма опасни отпадъци, не работим с „ВиК – Кърджали“

Задържаният в акция „Вода“ спонсор на „Арда“: При нас няма опасни отпадъци, не работим с „ВиК – Кърджали“

24rodopi.bg/Общество „Акцията, която бе проведена, по никакъв начин не е свързана с измирането на рибата в язовира. От 20 юни ИК „Наталия“ е прекратил

24rodopi.bg/Общество „Акцията, която бе проведена, по никакъв начин не е свързана с измирането на рибата в язовира. От 20 юни ИК „Наталия“ е прекратила договора с „ВиК“ Кърджали за заустване на отпадъчен материал в Пречиствателната станция в Кърджали. Всичко се изнася с цистерни по договор със „Софийска вода“ в тяхната станция в Кубратово“.

Това обясни за 24rodopi.com Яшар Дурмушев, който бе задържан при акцията на полицията в понеделник.

„При нас няма опасни отпадъци. Обработваме остатъчна суровина от рафинирано слънчогледово олио. Зауствахме до този момент в градската отпадна мрежа по договор с „ВиК“. По всичките ни 12 показателя, от дружеството откриха несъотвествие спрямо технологичната им система спрямо само един. Поради тази причина прекратихме контракта и сключихме договор със „Софийска вода“. Дори се чудя, че след повече от месец едва сега се прави някаква акция. Не разбираме на какво се дължи тя“, посочи още Дурмушев.

Той не изключи всичко да е на политическа основа или свързано с индиректен удар по футболния клуб „Арда 1924“, чийто основен спонсор е ИК „Наталия“.

„Не печелим обществени поръчки, нито държавни, нито общински, това е една местна дейност, която развиваме от 3 години. Досега не е имало проблеми“, допълни Дурмушев.            

COMMENTS

WORDPRESS: 0