Задържаният с 49 пистолета: Едни хора ме помолиха… Не знаех, че са оръжия!

Задържаният с 49 пистолета: Едни хора ме помолиха… Не знаех, че са оръжия!

24rodopi.bg/Темата + „Едни хора ме помолиха в Турция да докарам пратката. Не знаех, че са оръжия!“. Това е заявил в хода на разследването 52-годишни

24rodopi.bg/Темата +

„Едни хора ме помолиха в Турция да докарам пратката. Не знаех, че са оръжия!“.

Това е заявил в хода на разследването 52-годишният кърджалиец, задържан с 49 бойни пистолета в областния град, научи „Родопи voice“ от отлично осведомени източници. Мъжът от години се занимавал с транспортна дейност на различни стоки от южната ни съседка към България.

Към момента той се намира в ареста като мярката му за неотклонение „задържане под стража“ не е била изменяна.

Както вече писахме, през няколко ръце са минали задържаните в Кърджали 49 бойни пистолета. Различни отпечатъци са били открити по тях. Една част са на задържания 52-годишен мъж от региона, който опита да изпрати оръжията към Западна Европа. Тепърва пък ще се установява на кого или на кои са останалите.

Припомняме, че предстои експертите от Националния институт по криминология да се произнесат по балистичното изследване.

Кашонът с укритите 49 бойни пистолети в него е трябвало да отпътува към Германия. Оръжията са били скрити сред кухненска посуда, предимно чаши, опаковани във вестници. Изпращачите пък са търсили превоз от шофьори, занимаващи се с транспорт с бусове на различни стоки към Западна Европа. Пратката дори е била заплатена предварително в размер на 60 евро.

Припомняме, че оръжието бе спипано при спецакция на полицията в Кърджали. Пистолетите били в кашон, оставен в гараж в областния град. Като съпричастни бяха задържани баща и син, на 52 и 27 години.

Оръжията са били вкарани от Турция, научи екипът ни. Предполага се, че посрещачи на стоката е трябвало да бъдат кюрди, живеещи в Германия.

COMMENTS

WORDPRESS: 0