Задържането на архитект Запартов влиза в съда на 15 септември

Задържането на архитект Запартов влиза в съда на 15 септември

24rodopi.bg/Темата+ Законно ли е задържан за 24 часа главният архитект на Кърджали Делин Запартов? Отговор на този въпрос ще даде състав на Районния

24rodopi.bg/Темата+

Законно ли е задържан за 24 часа главният архитект на Кърджали Делин Запартов? Отговор на този въпрос ще даде състав на Районния съд в Кърджали. Заседанието е насрочено за 15 септември, научи 24rodopi.bg.

Припомняме, че разследваният след корупционен скандал главен архитект Делин Запартов е в болничен отпуск. За временно изпълняващ длъжността е назначен Танер Моллаахмед  .

Ще „оцелее“ ли архитект Запартов? Какво „казват“ болничните листове – четете по-късно само в 24rodopi.com

Припомняме, че на 17 август, при спецакция на полицията във връзка с корупционна схема относно разрешителния режим при строителство на сгради, задържан 58-годишния Златко Петков – Шела. Последният бил посочен от строителен предприемач за посредник в рушветчийска схема. Твърди се, че от февруари до август Запартов, в съучастие със Златко Петков, искал от Баяр Делимехмед от Ардино 50 000 евро, за да му бъде издадено разрешение за строеж на жилищна сграда в Кърджали.

По случая е уведомена Окръжната прокуратура в Кърджали, като в резултат е образувано и следствено дело. За документиране на престъпната дейност са приложени и специални разузнавателни средства. Разпитан е и Баяр Делимехмед. От офиса на Запартов е иззета документация, касаеща случая

COMMENTS

WORDPRESS: 0