Задържаха водач на „БМВ“ с боеприпаси в автомобила в Кирaково и нерегистрирано МПС на „Маказа“

Задържаха водач на „БМВ“ с боеприпаси в автомобила в Кирaково и нерегистрирано МПС на „Маказа“

24rodopi.bg/Криминале 37-годишен е задържан за незаконно притежавани боеприпаси, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Полицейски служители от РУ-К

24rodopi.bg/Криминале

37-годишен е задържан за незаконно притежавани боеприпаси, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Полицейски служители от РУ-Кирково извършили претърсване в лек автомобил „БМВ“ и открили 45 броя боеприпаси, които са иззети и са на съхранение в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство по чл.339, ал.1 за незаконно притежаване на боеприпаси. Група „Криминална полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

Спипаха нерегистрирано МПС на „Маказа“

Нерегистрирано моторно превозно средство е било установено в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кирково, съобщиха от полицията. При проверка на ГКПП „Маказа“ на лек автомобил „Ауди“ с 48-годишен водач било установено, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Група „Охранителна полиция“ в управлението извършва проверка с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

COMMENTS

WORDPRESS: 0