За прозрачност и антикорупционни реформи разговаряха посланик Херо Мустафа и Хасан Азис+9

24rodopi.bg/Кърджали Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис участва в работна кръгла маса за кметовете на общините – участници в програмата на Междун

24rodopi.bg/Кърджали

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис участва в работна кръгла маса за кметовете на общините – участници в програмата на Международния републикански институт „Борба с уязвимостите към корупция на общинско ниво“. Представените на срещата в Благоевград десет общини участват в програмата на IRI „Борба с корупцията на общинско ниво в България“ от есента на 2021 г.
„Целта на срещата бе кметовете от десетте общини да споделим акценти от Програмата за прозрачност и антикорупционни реформи за всяка община, на какъв етап сме от приемането й, както кои от мерките ще бъдат реализирани приоритетно“, сподели кметът на Кърджали.
Гост на събитието бе и посланикът на САЩ у нас Н. Пр. Херо Мустафа. В събитието участваха още Живко Тодоров, кмет на Стара Загора; Димитър Николов, кмет на Бургас; Илко Стоянов, кмет на Благоевград; Пенчо Милков, кмет на Русе; Станислав Владимиров, кмет на Перник; Мирослав Грънчаров, зам.-кмет на Разград; Венера Милова, секретар на Столичната община, Александър Владимиров, зам.-кмет на Враца; Нейко Генчев, зам.-кмет на Велико Търново.
„С колегите се обединихме около важността както на официалното приемане, така и на изпълнението на програмите от реформи, разработени в рамките на програмата IRI, и отбелязахме общите предизвикателства, пред които сме изправени по отношение на ефективната прозрачност и гражданското участие. По време на кръглата маса затвърдих намеренията на община Кърджали да продължи безкомпромисно борбата с корупцията във всички нейни форми“, отбеляза д-р инж. Хасан Азис.
Пет общини вече са приели своите програми за реформи с решение на общинските съвети – Стара Загора, Бургас, Кърджали, Разград и Столична община.

COMMENTS

WORDPRESS: 0