За хората в смесените региони ще има много повече ползи при Пеевски, отколкото по времето на Местан и Карадайъ взети заедно

24rodopi.bg/Коментари/Политика При лидерството на Делян Пеевски хората в традиционните депесарски региони ще получат много повече, отколкото по вре

24rodopi.bg/Коментари/Политика

При лидерството на Делян Пеевски хората в традиционните депесарски региони ще получат много повече, отколкото по времето на Лютви Местан и Мустафа Карадайъ взети заедно. Това отбеляза в ефира на „Хоризонт“ по Българското национално радио Илхан Андай от 24rodopi.com, посочвайки одобрените проекти на общините за стотици милиони левове, с които ще се облагородяват населените места.

„През март ще се окаже, че всички политици са много мъдри. Мария Габриел ще оглави едно правителство с много нови министри“. Такава прогноза направи Илхай Андай, отбелязва БНР.

„На 6 март ДПС няма да поиска да влезе официално във властта. Следващата значима дата са европейските избори. ДПС са със самочувствието да станат втора политическа сила. Тогава те могат да поискат ново правителство в рамките на този парламент. Зависи дали и ГЕРБ ще има ръст. Ако този сбор на ГЕРБ и ДПС позволява да се доближат до 121 депутати, те ще могат да игнорират ПП-ДБ – ако не двете формации, поне едната. В един парламент, в който ПП са обезличени, ще може да се иска разумната формула за съставяне на по-стабилно правителство.

Дотогава ще бъдат назначени вероятно и регулаторите. ДПС ще получи достатъчно, независимо как ще изглежда в очите на обществото. Без ДПС не могат да се реализират всички позиции в регулаторите и се обезсмислят направените конституционни промени“, коментира още Андай.

На въпрос на водещата Людмила Железова за заместниците в ДПС, журналистът каза:

„Илхан Кючук и Филиз Хюсменова заслужават, има много силни кметове. Но е възможен и друг вариант – да няма заместници, а всеки в Централното оперативно бюро да си има определен ресор“.

Между Делян Пеевски и Ахмед Доган няма състезание, а допитване до по-мъдрия, заяви още Андай.

COMMENTS

WORDPRESS: 0