За джоба ни: Токът няма да поскъпва, олиото ще остане под 8 лева, кърджалийци пазаруват вече в Комотини

За джоба ни: Токът няма да поскъпва, олиото ще остане под 8 лева, кърджалийци пазаруват вече в Комотини

24rodopi.bg/Общество Токът за бита няма да поскъпне след отпадане на мораториума, но се очаква увеличение на цените на топлоенергията и водата. Това

24rodopi.bg/Общество

Токът за бита няма да поскъпне след отпадане на мораториума, но се очаква увеличение на цените на топлоенергията и водата. Това обяви председателят на енергийния регулатор Станислав Тодоров пред парламентарната енергийна комисия.

Предстои да бъде решено какво да е поскъпването на парното, топлата вода и ВиК услугите и дали цените да бъдат променени след отпадане на мораториума или от 1 юли, стана ясно от думите на шефа на КЕВР: „Токът няма да се вдига. Има силен натиск за вдигане цената на топлоенергията и силен натиск за вдигане цената на В и К-услугите. Доколко това ще е така и дали ще стане от 1-ви април, Комисията ще прецени. Съществува и възможност това да се случи наведнъж от 1-ви юли“.

„Вече почти сме ударили тавана на олиото“, заяви в ефира на Нова Васил Симов, изпълнителен директор на Софийската стокова борса.

„Зърнените култури и слънчогледът бележат ръст заради това, че Русия и Украйна са най-големите износители. Това вдигна с 30% и цената на слънчогледа. В Гърция и Румъния цената не е повече от 8 лева на литър, цената у нас няма да скочи повече от това защото има внос, а сме и производител на олио“, твърди шефът на борсата.

Междувременно стана ясно, че кърджалийци купуват олио за 4,30 лева за литър в Комотини. „И стоката е по-качествена, и по-евтина от тази, която се предлага у нас“, сподели ресторантьор, който ползва гръцко олио.

COMMENTS

WORDPRESS: 0