+- за българския футбол, +- за „Арда“, +- за феновете

24rodopi.bg/Спорт/Коментари Ако в българското първенство имаше ограничение отборите да ползват само 2-3 чужденци, днес шампионът на страната вероятно

24rodopi.bg/Спорт/Коментари

Ако в българското първенство имаше ограничение отборите да ползват само 2-3 чужденци, днес шампионът на страната вероятно щеше да се казва „ЦСКА 1948“ или „Арда“. „Лудогорец щеше да крета някъде из дъното на Втора лига или да е в Североизточната Трета лига.

Но, ако…

Футболът отдавна не е това, което пълнеше стадионите. Пари, схеми, тото, а в България с порочна добавка е и групата на „Кючекчията с перуката“. Бандата, която прати българския футбол на дъното в Европа.

Шампионатът приключи официално с баража за определяне на последния ни участник в евротурнирите. „Арда“ изпусна шанса си. Последва форумен вой на кърджалийските фенове. Половината обвиняваха БФС, че изтекли договорите на Ел Мами и Ласана, които щели да обърнат мача. Другите пък питат защо се играело в София?

Ами защото правилата са такива. Баражът се играе на стадиона на отбора, който заема четвъртото място. Седмият просто получава шанс за Европа.

Фен 1:

„Арда“ е с най-добрия млад отбор в Първа лига, но и най-ощетеният от шефовете на футбола и техните изпълнители – реферите.

Бюджетът на „Арда“ е от скромните в лигата, което означава, че 7-мото място и доброто представяне в турнира за Купата на България са успех.

Фен 2:

През целия сезон имаше една лутаща се „Арда“, непостоянни игри, жалби и вой срещу съдии, ВАР, киреч и други подобни. БФС виновно сигурно и за земното притегляне. Преди няколко месеца „Арда“ и “Левски“ играха в Кърджали. Столичният тим отнесе „сините“ пред около 2500 фенове в гостуващия сектор, които не оставиха шанс на кърджалийци дори да викнат веднъж гръмовно „Арда“. В неделя на „Георги Аспарухов“ феновете от Кърджали бяха около 50. При безплатен транспорт. В същото време кварталните кръчми в града бяха пълни с привърженици, които псуваха, викаха и дотам.

Дотам-седмо място, камерна публика. Е, заслужаваше ли „Арда“ участие в Европа?!

COMMENTS

WORDPRESS: 0