За бъбречни заболявания: Професор преглеждаше безплатно деца в Крумовград

24rodopi.bg/Регион Община Крумовград организира безплатни профилактични прегледи на деца от 5 до 7 години с бъбречни или урологични заболявания. Те с

24rodopi.bg/Регион

Община Крумовград организира безплатни профилактични прегледи на деца от 5 до 7 години с бъбречни или урологични заболявания. Те са по инициатива на Асоциацията на родители на деца с бъбречни заболявания и със съдействието на кмета на община Крумовград Себихан Мехмед.

Ехографските прегледи се поведоха от проф. Митева. Тя е една от водещите специалисти в областта на детската нефрология и хемодиализа в страната, с редица участия на международни и български семинари.

Това бе шанс за децата на община Крумовград за превенция на бъбречните или урологични заболявания, за своевременно откриване и профилирание на лечението им и за подкрепа на родители на децата със съвети и насоки.

В знак на признателност от Асоциацията връчиха на Себихан Мехмед благодарствено послание, затова че Община Крумовтрад припозна инициативата „Нефрологична помощ за децата в малките селища“ и осигурява грижи за децата на общината.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    Веселина Джамбазова 1 година ago

    Благодрим на всички, които направиха възможни тези прегледи.
    Имате едни чудесни деца, учители и кметове.