За 50 бона в евро за евродепутат толкова: Форум, жени и момичета на кръгла маса, мозъчен тръст като мелба….

За 50 бона в евро за евродепутат толкова: Форум, жени и момичета на кръгла маса, мозъчен тръст като мелба….

24rodopi.bg/Коментари/Общество Около 50 000 евро на месец излиза на данъкоплатците в ЕС издръжката на един евродепутат. Заплата, сътрудници, офиси, з

24rodopi.bg/Коментари/Общество

Около 50 000 евро на месец излиза на данъкоплатците в ЕС издръжката на един евродепутат. Заплата, сътрудници, офиси, заседания, комисии и прочие. Какво вършат?

Един отчет на действия от страна на бг евродепутатка с чужда фамилия. Която била преди това научен изследовател в Института за политически науки. Ха, първо плащаш за на баницата мекото…

„Работното ми посещение във Вроцлав, където участвам във „Форум за технологии в Централна Европа“; второто издание на създадената по моя инициатива Европейска награда за иновативно преподаване; форумът “Жени и момичета в СТЕМ“ и кръглата маса на високо равнище, организирана от мозъчния тръст „Friends of Europe“ са акценти в програмата ми тази седмица. Водещи в дневния ми ред са и конференцията в Европейския парламент „Менторството в Европа и как допринася за по-приобщаващи общества“ и дискусията ми с представители на алианса на водещи международни и технологични компании „Charter of Trust”.

Уау, някой да схвана?!

Ето един възможен „превод“ от страна на нашенец, живеещ от години в Германия, следящ отблизо всякакви събития в родния край и отказващ да заспи без дори една молитва за Родината, която е напуснал поради ред икономически съображения.

„Превеждам за тези, които не са разбрали от „високия стил“:

Отишла във Вроцлав за нещо, какво е не разбрах. Щели да говорят там за технологиите в Централна Европа. Нещо като женски клюки на кафе.

Но това не било случайна седянка, най-било форум. Отгоре на всичкото по нейна „инициатива“.  Навита била да дава „Европейска награда“, сигурно с пари от евроджоба си?! За какво ли, ами „иновативно преподаване“!?!

Имало и още един „форум“ с неразбираемото заглавие „Жени и момичета в STEM“. Някаква оргия се подготвя вероятно. Поне така звучи. Имало и една „кръгла“ маса на „високо равнище“ от мозъчен тръст.

И като как решава това проблемите, тресящи Съюза, България? То пък, вярно, дамата си сменила фамилията като отишла в ЕП, за какво й е това БГ? Залюбила се с някакъв от средите на чиновниците.

За тази разбрахме какви „мозъчни тръстове“ и други дейности върши. А какво прави „Марлборо мен“, онзи дето цигарата не му излиза от устата? Някой да е чул? Беше рекъл за себе си, че главата му приличала на разплетена дамаджана.

50 000 евро на месец. Наздраве!“.

Снимка: Shutterstock

COMMENTS

WORDPRESS: 0