Вторник е, прекрасен ден за още оставки в ДПС! А на 17-и…

Вторник е, прекрасен ден за още оставки в ДПС! А на 17-и…

24rodopi.bg/Политика/Коментари От Анадола до либералния Брюксел, че и по-нататък, когато ръководител на нещо голямо, крепящо се на огромна хорска мас

24rodopi.bg/Политика/Коментари

От Анадола до либералния Брюксел, че и по-нататък, когато ръководител на нещо голямо, крепящо се на огромна хорска маса, подаде оставка, следва тя да бъде последвана и от другите от екипа му. Въпрос на чест, лоялност, (не)свършена работа. Всичко останало е скатавка заради поста.

След Мустафа Карадайъ оставка подаде и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, а е коректно, разумно, задължително да си тръгнат и други. Дори да пасват на новия модел на управление на ДПС, пак трябва да се подават оставки и да се работи за националната конференция в режим „напускам с надежда за нов шанс“.

*

Днес е сбирката на Централното оперативно бюро, което ще подготви терена за заседанието на Централния съвет на ДПС, което ще се проведе на 17 ноември – петък. Там пък ще се трасира пътят към Националната конференция на партията, която бе анонсирана за февруари – март 2024-та.

ДПС не трябва да губи време и с енергията от местните избори трябва да извърви възможно най-бързо пътя до големия форум и голямата новина за новите силни в партията.

От яваш-яваш ДПС загуби от имиджа си на балансьор в българската политика, огромна маса избиратели. Старото е износено, скърца от години, а аристократичният файтон на ДПС бе в ситуация аха да строши колело и всички да се прехвърлят на селска каручка. Резултатите в последните години го доказаха. Силата на Движението е в малките населени места. Както искате ги наречете – „твърди ядра“, „най-верни депесари“, „люти биткаджии“. Но все пак това са едни обикновени хора с обикновени проблеми, за които „големите депесари“ се превърнаха в необикновени хора.

ДПС стартира обновяване в ритмично темпо. И фокусът към това трябва да е към тези населени места, където ДПС е непробиваемо. Обновяването трябва да реновира и тези забравени райони. И то „изпреварващо“. Старото е износено. Митинги и „Възродителен процес“, скандирания, не помагат. Личи по физиономиите на събиращите се по тях.

Трябва да се слезе от лъскавия файтон. Дори да се зареже в калта, за да се изчисти самата кал.

Колко души от екипа на Карадайъ стават за новата функция!?

COMMENTS

WORDPRESS: 0