Втора условна присъда за стрелеца Бейсим, усмихнат той се прибра у дома

24rodopi.bg/Криминале Бейсим Реджеб, който през ноември м.г. вдигна на крак полиция и жандармерия, след като стреля със самоделна пушка в Сърница и б

24rodopi.bg/Криминале

Бейсим Реджеб, който през ноември м.г. вдигна на крак полиция и жандармерия, след като стреля със самоделна пушка в Сърница и бе задържан в района на Черноочене, си тръгна от съдебната палата в Хасково с усмивка и условна присъда.

Междусъседски скандал с изстрел стана причина за безпрецедентна полицейска акция в село Сърница. В издирване но овчаря бяха ангажирани 200 униформени, а той бе заловен край Черноочене от друг пастир.

Вчера 56-годишният мъж получи 2 години и 6 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 4 години и 6 месеца по споразумение, одобрено от Районния съд в Хасково. Определението на съда е окончателно.

Той е признат за виновен за това, че на 29 ноември в с. Сърница, община Минерални бани, се заканил с убийство на съседа си Мюмюн Мюмюн и насочил към него самоделна ловна пушка едноцевна и произвел изстрел. Бейсим е признат за виновен и за това, че се заканил с убийство на жената на Мюмюн, както и че е държал огнестрелни оръжия и боеприпаси за огнестрелни оръжия – самоделна ловна пушка едноцевна, предназначена за стрелба с ловни патрони.

Както 24rodopi.com вече писа, Бейсим получи условна присъда и от съда в Кърджали, след споразумение с  държавното обвинение. 55-годишният мъж застана пред магистратите край Арда по две обвинения – заплаха за убийство и притежание на незаконно огнестрелно оръжие и боеприпаси.

За двете престъпление съдът наложи по-тежкото наказание, а именно 2 години „лишаване от свобода“. То обаче е отложено с 4-годишен изпитателен срок.

Припомняме, че мъжът заплаши овчар край чернооченското село Душка на 30 ноември м.г., след като преди това стреля с незаконно оръжие по свой съсед в село Сърница, след което избяга. Бейсим бе обявен за издирване, в което се включиха десетки полицаи, включително и отрядът за борба с тероризма.

COMMENTS

WORDPRESS: 0