Всичко е ясно: Днес – мандат от президент, в понеделник – „зелена светлина“ от парламента

Всичко е ясно: Днес – мандат от президент, в понеделник – „зелена светлина“ от парламента

24rodopi.bg/Политика Президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме промяната" днес в 10.0

24rodopi.bg/Политика

Президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме промяната“ днес в 10.00 часа. Персоналният състав на кабинета ще стане ясен в 13.00 часа.

От „Продължаваме промяната“ публикуваха коалиционното споразумение, сключено с БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Споразумението е със срок на действие 4 години – от 2021 до 2025 г.

Министерският съвет, който ще бъде излъчен от 47-ото Народно събрание с мандата, възложен от президента на Република България на „Продължаваме промяната“, ще се състои от 21 министри, вицепремиерите ще бъдат петима.

Кабинетът с министър-председател Кирил Петков ще бъде гласуван в парламента в понеделник. Знаят се имената и на почти всички министри, за което 24rodopi.com вече писа.

Коалиционните партньори образуват 18 експертни съвета, в които всеки излъчва до трима представители по свой избор. Експертните съвети ще провеждат работни срещи поне веднъж месечно.

Пълен текст на споразумението – тук

Премиерът и новите министри – тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0